Българският национал Васил Божиков и неговият Слован Братислава глътнаха първи горчив хап този сезон. Те допуснаха първо поражение от началото на кампанията в гостуването на Жилина, падайки с 2:3. 

Българинът започна като титуляр за тима си и престоя на терена през всичките 90 минути. Но той и колегите му в отбрана не успяха да се справят толкова добре, както в предните кръгове и се стигна до първия провал. 

А иначе Филип Оршула даде аванс на Слован в 9-та минута, но Лукас Яношик бързо изравни за Жилина в 13-та. При този резултат дойде и почивката, а след нея настъпи и развръзката. 

Николас Спалек направи обрата пълен в полза на домакините в 55-та минута, а след негова асистенция Яношик реализира второто си попадение в двубоя в 72-та минута и направи 3:1. 

До края остана само ветеранът Роберт Витек да намали за Слован от дузпа в 87-та минута на 2:3, но просто не остана време за търсене на изравняването. Така Слован сдаде челната позиция, на която се изкачи Спартак Търнава с 24 точки, с три повече от гранда от Братислава. Жилина е с 15 точки на петата позиция.