Президентът на УЕФА Мишел Платини е провел тайна среща с  бившия президент на Азиатската футболна конфедерация Мохамед Бин Хамам, който е замесен в скандала за корупция за избора на  домакин на Мондиал 2022-а година.

Новината съобщават британските медии. Срещата се е провела преди изборите на 2 декември 2010 година, когато беше решено Катар да приеме световните футболни  финали през 2022-ра.

 Още през 2013-а авторитетното спортно издание "Франс футбол" съобщи, че Платини и тогавашният президент на Франция Никола  Саркози са обезпечели победата на Катар на изборите.

Според "Франс футбол" на 19-и ноември 2010-а година Саркози, Платини, бъдещият емир на Катар Тамим бин Хамад Ал-Тани и  Себастиан Базен (собственик на футболния клуб Пари Сен Жермен по това време) са се срещнали в Елисейския дворец.

След  публикацията, Платини заплаши "Франс футбол" със съд. Според британските медии, малко по-рано Платини се срещнал с Бин Хамам, който е раздал подкупи на обща стойност 5 милиона  долара в полза на кандидатурата на Катар./БТА