Българският национал Александър Тонев записа само едно полувреме игра за шотландския шампион Селтик при равенството 1:1 срещу Мъдъруел в 7-ия кръг на местното първенство.

Въпреки скандалите около бившия футболист на ЦСКА, който е разследван за расизъм, мениджърът на „детелините“ Рони Дейла реши да му гласува доверие за домакинската среща. Тонев обаче очевидно бе повлиян от шумотевицата около себе си и рядко се срещаше с топката до почивката. 24-годишното крило отправи едва един удар по посока вратата на Мъдъруел. Логично норвежкият наставник реши да се лиши от услугите му, като на почивката извади него и неубедителния израелец Берам Каял.

Иначе Селтик се оказа назад в резултата 19-ата минута, когато Джон Сътън с глава засече центриране на Крейг Рийд и изведе Мъдъруел напред.

Смените на Дейла проработиха през втората част, като тъкмо влезлите Скот Браун и Крис Комънс бяха замесени за изравнителния гол. Първият спечели фаул в наказателното поле и съдията посочи бялата точка в 66-ата минута. Оттам Комънс беше точен, като стреля премерено в центъра на вратата.

Така „детелините“ вече изостават с 5 точки от лидера Дънди Юнайтед и заемат 4-ото място с мач по-малко и актив от 11 пункта.