Сериозни главоболия са надвиснали над българския национал Александър Тонев. Станаха официално ясни обвиненията срещу него, повдигнати от Шотландската футболна асоциация заради оплакването на Шей Лоугън от състава на Абърдийн. 

Юношата на ЦСКА е обвинен в "изключително неприемливо поведение заради използване на обиждащ език от расистко естество". А вестник "Дейли Мейл" разкри и какви думи точно твърди Лоугън, че са употребени по негов адрес. 

Играчът на Абърдийн е заявил пред ФА, че е бил наречен от българина "черна пу**а". Тонев категорично отрича да го е правил, а от клуба му Селтик засега са на негова страна, но ако се окаже, че обвиненията се потвърдят, договорът му под наем ще бъде прекратен на мига. 

Това означава, че българинът би трябвало да се върне впоследствие в Астън Вила при подобен развой. Вестник "Сънди Мирър" обаче пише, че бирмингамци ще анулират оставащите две години от договора му, ако се докажат обвиненията срещу него. 

На практика, ако обвиненията на Лоугън се докажат, с кариерата на Тонев на Острова е свършено, защото едва ли друг тим от Албиона ще подпише с него при доказан случай на расизъм.