Президентът в оставка на ФИФА Сеп Блатер разкри, че е бил почти мъртвец през октомври. Тогава той получи инфаркт, но беше спасен от лекарите. Самият той твърди, че причина за здравословните му проблеми е разследването за корупция срещу него. 

Заради това швейцарецът е временно отстранен от поста си и няма право да се кандидатира за новите избори на 26 февруари догодина. Той е заплашен и от доживотно изхвърляне от футбола, а санкцията му ще стане ясна днес. 

Миналата седмица 80-годишният бивш бос на световния футбол имаше изслушване пред Етичната комисия на ФИФА и сподели, че е получил информация от съдията, че няма да бъде наказван и ще му се размине. 

"Ще ви издам, че имах разговор със съдията и той ме увери, че обвиненията срещу мен ще бъдат отхвърлени. Винаги вярвах, че правотата ще победи и ето, че очакванията ми се оправдават. Много съм щастлив."

"Заради тези проблеми с ФИФА, едва не починах в края на октомври. Лекарите едва ме спасиха. Имунната ми система просто колабира и добре, че сърцето и мозъкът ми не спряха да работят, та се спасих."

"Но всичко това се отрази и на семейството ми. Внучката ми е подлагана на тормоз в училище. Там децата ѝ се подиграват, че дядо ѝ е лош човек и тя постоянно се връща разплакана. Време е това да спре", сподели Блатер пред "Зонтаг Блик".