Сеп Блатер остана без конкурент за изборите на президент на ФИФА в сряда, след като съперникът му за поста Мохамед Бин Хамам изненадващо се оттегли от надпреварата.

62-годишният катарец обяви в събота късно през нощта на личния си уебсайт, че напуска "състезанието" за ръководния пост на световната футболна централа "наранен и разочарован", но с желание да постъпи правилно към ФИФА: "Не мога да позволя името, което обичам толкова много да бъде поругавано още и още, заради мръсотията в конкуренцията между двама души. Играта и хората по целия свят, които обичат футбола трябва да са на първо място. Това е и причината да обявя оттеглянето си от президентските избори на ФИФА".

БГНЕС припомня, че uатарецът Бин Хамам е един от четиримата представители на ФИФА, които са обвинени е евентуална измама и нарушаване на етиката във връзка с предстоящите избори за президент на ФИФА, които ще се проведат на 1 юни. Бин Хамам е единственият кандидат, който можеше да се изправи срещу Сеп Блатер, който пък ще гони четвърти и последен мандат като ръководител на световния футбол. 61-годишният катарец в момента изпълнява длъжността президент на Азиатската Футболна Конфедерация.