Бившият треньор на Аякс и германския Хофенхайм Алфред Шрьодер се раздели с арабския си клуб Ал Аин само след шест месеца на поста, съобщи агенция Ройтерс. Решението за раздяла на двете страни се допълва от информациите, че нидерландският специалист ще бъде назначен до дни в клуб от Саудитска Арабия.

"Постигнато е споразумение с нидерландския треньор Алфред Шрьодер за прекратяване на договора с незабавен ефект поради липсата на синхрон между наставника и хората от неговия щаб", се казва в съобщение на страницата на клуба Ал Аин в социалната мрежа Х, преди известна като Туитър.

"Изказваме нашите искрени благодарности към треньора за усилията, които положи с футболистите по време на неговия престой при нас и му пожелаваме успех в следващото предизвикателство", допълват от Ал Аин и уточняват, че в близките часове или дни ще стане ясно името на наследника на Шрьодер. 51-годишният специалист е бил начело също така на белгийския гранд ФК Брюж, на Твенте в родината си, както и помощник-треньор в Барселона.

Агенция Ройтерс подчертава, че имат информация за следващата стъпка на треньора. Според тях, това е Ал Итихад, които вчера уволниха португалеца Нуно Ешпирито Санто за слаби резултати. В момента Ал Аин – клубът, на управляващата династия на Абу Даби, е на 3-о място в първенството на ОАЕ. Отборът има 15 точки от 7 срещи и изостава на 2 от лидера Ал Уасъл.