Бившият вицепрезидент на ФИФА Джак Уорнър призова в интервю за германско списание да бъде проведено разследване и срещу Йозеф Блатер.

"Няма друга личност, която да е донесла повече позор на Световната футболна федерация (ФИФА) от Блатер", коментира Уорнър пред списание Щерн, кометирайки 79-годишния швейцарец, който пое петия си президентски мандат.

Уорнър е политик от малката карибска държава Тринидад и Тобаго, а също така и бивш президент на регионалната конфедерация на Северна, Централна Америка и Карибския басейн (КОНКАКАФ), а сега е пред екстрадация в САЩ след ареста му миналата седмица по обвинения в корупция.

72-годишният Уорнър попита защо няма разследвания и срещу Блатер. Той не пожела да каже дали президентът на ФИФА е корумпиран, но добави, че е прекалено стар и би трябвало да се оттегли от поста си.

"Но защо няма разследвания в Азия или в Европа? Аз знам едно. Той (има предвид Блатер) е избиран пет пъти последователно за президент на ФИФА. Дали всичките пъти е бил избиран честно?! Дали е корумпиран? Не знам", казва още Джак Уорнър, който беше първата сериозна фигура от световната централа, който попадна под ударите на медии и правосъдие./БТА