Бившият защитник на ЦСКА Никола Вуядинович ще премине в близките дни в кипърския шампион Апоел (Никозия), съобщава местната преса. Вуядинович в момента е играч на Удинезе, но не попада в плановете на италианския отбор и в момента е даден под наем на шотландския Абърдийн.

Трансферът му се движи от бившия кипърски национал от сръбски произход Синиша Гогич, който го препоръчал на треньора на Апоел Иван Йованович.

Освен че се бори да защити титлата си, Апоел стана първият кипърски отбор, който се класира за елиминационната фаза на Шампионската лига. Жълто-сините ще срещнат Олимпик (Лион) през пролетта.

Със сигурност Вуядинович ще премине с трансферна сума, която обаче няма да надвишава 50 хиляди евро. Кипърският тим ще стане поредната спирка в кариерата му, осеяна с престои в Зета Голубовци, Раднички Пирот, софийския ЦСКА, Унирея Алба Юлия (Румъния), Абърдийн (Шотландия), Удинезе.

Роден на 31-и юли в Белград и продукт на школата на Цървена звезда, Вуядинович е бивш младежки национал на Черна гора, а освен това има и български паспорт, което го спасява от попадане в квотата на чужденците.