Кабо Верде и Камерун завършиха помежду си при резултат 1:1 в мач от третия кръг на груповата фаза на турнира за Купата на африканските нации. Домакините от Камерун вече си бяха гарантирали участие в следващата фаза и след това равенство заеха първото място в Група "А" със 7 точки.

Кабо Верде приключва на трето място в групата с 4 точки, но тимът на практика ще е един от четирите най-добри трети отбори и също продължава напред. Буркина Фасо зае втора позиция в групата след равенство 1:1 с Етиопия днес. Етиопците са последни в групата с една точка.

В герой за Кабо Верде се превърна бившият нападател на Левски Гари Родригес. Преди това обаче Венсан Абубакар в 39-ата минута даде преднина на Камерун в резултата. След центриране от фал защитата на Кабо Верде не се справи добре, топката достигна до Абубакар и той с удар в долния ляв ъгъл изпрати кълбото в мрежата. Това бе пето попадение за Абубакар от началото на турнира.

Осем минути след почивката бившата звезда на Левски Гари Родригес показа класа и изравни резултата. Опитният нападател на гръцкия гранд Олимпиакос се появи в игра от началото на второто полувреме, като влезе на мястото на Лисандро Семедо. В 53-ата минута Кени Роча Сантос бе изведен в наказателното поле на Камерун вдясно от вратата на домакините. Последва пас към Гари Родригес, който с майсторски удар с пета насочи топката във вратата за 1:1.

В 66-ата минута Абубакар имаше златен шанс за шести гол в шампионата, но направи голям пропуск, стреляйки над вратата. Това обаче не попречи на домакините да стигнат до удобен за тях резултат и да спечелят очаквано своята група.