Голям футбол в неделния ден не се играе само в България и Англия. Едно от най-непримиримите съперничества в Холандия също зарадва зрителите, тъй като един срещу друг се изправиха ПСВ и Фейенорд в Айндховен. 

Дали заради големия залог, дали заради множеството емоции, но мачът не излъчи победител. Битката на "Филипс Стейдиъм" завърши 1:1, а големият победител от тази развръзка беше третият колос в Ниската земя Аякс, който отново се върна с пълна сила в битката за титлата. 

След нулева първа част, цялата развръзка дойде след почивката. Първият ключов момент беше час след началото на битката, когато Свен ван Беек от състава на Фейенорд беше изгонен за задържане на противников играч, откъсващ се сам срещу вратаря. 

И въпреки че бяха с човек по-малко, гостите от Ротердам стигнаха първи до попадението. Това се случи в 70-та минута, когато Йенс Тоорнстра намери в центъра Николай Йоргенсен, той напредна и изстреля истински снаряд от над 30 метра, който препарира вратаря и обля с леден февруарски душ "Филипс Стейдиъм". 

Но отговорът на ПСВ беше светкавичен. Само две минути по-късно Коди Гакпо навърза защитник на противника на фланга и прати перфектно центриране за Ървин Лосано, който с акробатично изпълнение прати топката в непокрития от вратаря ъгъл - 1:1. 

До края на мача "филипсите" се хвърлиха мощно напред в търсене на пълния обрат. Но в продължението на редовното време Стивън Бергвайн и Дензел Дъмфрис изпуснаха страхотни шансове за тях и така статуквото се запази. 

След тази развръзка ПСВ Айндховен остана на върха с 58 точки, но вече е само на две точки пред втория Аякс. Това беше трето поредно равенство за "филипсите". Фейенорд пък остава трети с 43 точки и дори може да бъде изместен от тази позиция.