Последните полуфиналисти за Купата на Русия станаха ясни. В сряда се изиграха и последните три четвъртфинала, в които предварително сочените за фаворити тимове взеха минимални победи и продължиха напред. 

Най-титулуваният сред участниците беше Локомотив Москва, който победи пестеливо с 1:0 втородивизионния Тосно в столицата. Единственото попадение отбеляза Алексей Миранчук още в 19-та минута, а повече голове не паднаха до края. 

Бившият отбор на Георги Миланов Рубин Казан също се добра до предпоследното стъпало, след като също се справи с втородивизионен съперник. Тимът надделя отново с 1:0, но този път успехът дойде доста по-трудно. Автор на попадението беше Жонатас в 89-та минута. 

Третият успех с 1:0 беше постигнат от най-висококласираният тим сред четвъртфиналистите Уфа, който надделя над Анжи Махачкала. Там автор на единственото попадение беше Азамат Засеев в 66-та минута. 

Така полуфиналните двойки отсега са ясни. В тях ще се изправят един срещу друг Урал Екатеринбург срещу Рубин Казан, както и Локомотив Москва срещу Уфа. Битките ще бъдат през април.