Според различни информации, организаторите на Световното в Катар през 2022 година са взели решение да забранят консумацията на алкохол на улиците и други обществени места в столицата Доха по време на Мондиала.

Алкохолът ще бъде позволен единствено на "отдалечени места", обяви генералният секретар на комитета Ал-Тавади в интервщ за арабски вестник.
Това как мюсюлманите ще се справят с алкохола бе от основните въпроси в последно време, а последните информации определено няма да се харесат на чуждестранните привърженици, които са допълнителни бесни от факта, че Световното ще се проведе през зимата.

Алкохолът не е напълно забранен в Катар, но консумацията и продажбата му са ограничени.

Чуждестранни граждани, живеещи в страната, могат да кандидатстваш за лиценз, позволяващ им да пият, а хотелите също могат да продават алкохол.

Нелегално обаче е да бъдеш пиян навън, което е и проблемът, свързан със Световното. Катарски ръководители се притесняват и от връзката между алкохола и футболното насилие. "Ние сме срещу предлагането на алкохол на стадионите и околностите им", заяви Ал-Тавади.