Такъв е стария лаф – трети път майка и баща! Има и по-дълга версия: един път стомна за вода, втори път стомна за вода и на третия път – стомната се счупила. Е, малко е дългичко за заглавие. Но общо взето и двете поговорки се отнасят за едно и също нещо – това, което не се случило в първите два опита, но вече няма как да не се случи на третия път.

Става въпрос за Димитър Бербатов и неговия нов отбор Керала Бластърс. В неделния следобед от 16.30 пряко в ефира на Mtel Sport 1 е третия им съвместен опит. За първи гол в първенството, пък след това евентуално за първа победа. Съперник е Мумбай Сити. А задачата вече става задължителна, тъй като предварителните прогнози сочеха именно Керала за един от основните претенденти за първото място. Стартовите два двубоя от Суперлигата обаче вероятно са разочаровали препълнените трибуни в град Кочи. Най-вече заради липсата на очакваната агресивна и зрелищна игра, не толкова заради сухите 0:0 два пъти поред. По някакво странно стечение на жребия, Керала е домакин в първите три мача от шампионата. Защо и къде е логиката – нека не се задълбочаваме, а да го отдадем на някаква странна индийска прищявка. Но тези поредни три домакинства даваха чудесен шанс за Бластърс да натрупат актив, който после по-лесно да защитават. Вярно, че първия двубой бе срещу шампионите, но пък след това последва нов хикс срещу един от създадените преди едва няколко месеца тимове. По този начин Керала поизостана в класирането.

Треньорът на Керала зове: Имайте вяра в Бербатов!

В известна степен обаче събитията до момента така се развиват, че изоставането не е фатално, а и победа в неделя може почти да балансира нещата. От три изиграни вече мача има цели три отбора на върха, но те за с 6 точки, актив събран от две победи, но и след по една загуба. Това са Бенгалуру, Пюне Сити и Гоа. Което означава, че успех на Бербатов и компания ще ги доближи непосредствено до тях, малко под върха. Пък и ако има критики около представянето на Керала, то какво да кажем за шампионите от АТК, които вече регистрираха две равенства и загуба и в момента са на последното място в таблицата! Четирима бразилци са в основата на състава на Мумбай, а сред останалите чужденци се откроява румънеца Лусиан Гоян, който носи и капитанската лента на тима. Фокусът върху Мумбай Сити бе значително по-голям през 2015 година, когато отбора бе воден от Никола Анелка – в ролята на играещ наставник и разбира се през миналата година, когато пък на върха на атаката бе самия Диего Форлан, отчел се в крайна сметка със скромните 5 гола. Сега мумбай се ръководи от Алехандре Гимараеш, старши треньор от Коста Рика, с доста дълъг стаж из различни места по света.

Ще успее ли Керала Бластър да зарадва мълтото море на своя стадион? Иска ни се най-вече и заради присъствието на Димитър Бербатов, който в първите два двубоя сякаш продължаваше своята неизбежна аклиматизация към индийския футбол. Мачът е с начало 16.30, а коментарното студио в ефира на Mtel Sport 1 започва половин час по-рано.