Българската звезда на ПАОК Димитър Бербатов вероятно ще има нов отбор от лятото. Според изданието gazzetta.gr, той е получил оферта от Китай, която е обещал да обмисли сериозно от лятото. 

Изданието се позовава на източник, близък до нападателя. Той разкрил, че Бербо отказал да премине сега в най-многолюдната страна, защото искал да изпълни ангажимента си в Гърция и да помогне на тима си да постигне целите си до края на сезона.

Въпросният източник обаче разкрил още, че българинът си оставил вратичка за лятото, когато явно пак ще трябва да прецени как ще продължи кариерата му. Освен опцията с Китай, той има и възможност да удължи договора си с ПАОК. Ако не го направи, ще стане свободен агент. 

Миналото лято, когато все още не се знаеше къде ще продължи да играе, Бербатов беше обявил, че иска да играе до 36-годишна възраст на високо ниво, след което може да обмисли преминаване в някоя от лигите, в които се дават големи пари, като САЩ, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия и т.н. 

В Китай обаче направиха истинска революция в последните месеци и дори европейски звезди в разцвета на кариерата си предпочетоха да отидат там. Нищо чудно и Бербо да предпочете такъв вариант след края на кампанията.