Българският нападател Димитър Бербатов не успя да помогне на своя ПАОК в солунското дерби срещу Ираклис в от 22-ия кръг на гръцкото първенство. Благоевградчанинът започна като титуляр за тима си, който отстъпи с 0:1, макар и да имаше преимущество през по-голямата част на срещата. Решаваща за загубата се оказа груба грешка в защитата на ПАОК, която позволи на Саес Леозиньо да се разпише.

За капак Бербатов получи травма към края на срещата и това само наля още горчилка в сърцата на феновете, които подкрепяха френетично своите любимци на „Тумба“. Бившият ас на Манчестър Юнайтед бе принудително заменен в 79-ата минута.

Мачът стартира с ранен натиск на домакините, които обаче не успяха да го оползотворят по най-добрия начин. Впоследствие Ираклис поизравни играта и превърна срещата в истинска битка, при която играчите не се свеняха да печелят топката с всякакви средства.

Един от редките шансове пред Бербатов дойде в 39-ата минута, когато Цавелас центрира от фаул отдясно по атаката, а при далечната греда и във вратарското поле българинът изпревари пазача си. Подоването обаче дойде малко високо и той не успя да отиграе качество, като стреля в аут.

В началото на втората част ПАОК за момент си помисли, че все пак е успял да пребори малшанса. Ергис Каце центрира от фаул в наказателното поле, където на първа греда негов съотборник отклони с глава. Бербо опита атрактивно да засече с гръб към вратата, но се размина, а впоследствие влезлият като смяна на почивката Йонис Мистакидис опъна мрежта. Съдиите обаче прецениха, че последният се е намирал в засада и резултатът остана 0:0.

Ираклис даде индикации, че все още търси своето с хубава възможност в 59-ата минута. Тогава Апостолос Велиос излезе сам срещу вратаря и стреля в тялото му, а Леозиньо се провали при опита за добавка.

ПАОК пропиля друг голям шанс в 71-ата минута, когато Пелкас бе изведен сам срещу вратаря. Със защитник на гърба обаче нисичкият футболист загуби баланс в най-важния миг и стреля право в левия страничен стълб.

Буквално в следващата атака Ираклис откри резултата и грабна трите точки. Велиос прати дълъг пас към Леозиньо, който на пръв поглед изглеждаше обречен между Цавелас и Хацисаяс, но двамата му позволиха да овладее, като първият дори падна и улесни нападателя в пробива му към наказателното поле. Бразилецът показа хладнокръвие и с фалцов удар прати кълбото до лявата греда извън възомжностите на Маркос Велидис.

В края на мача имаше място и за още нерви, като португалецът Мигел Витор от ПАОК бе изгонен заради удар без топка срещу съперников играч.

Загубата коства на ПАОК четвъртото място в класирането. С 34 точки отборът на Бербатов бе задминат от Паниониос (35).


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS