Старши треньорът на Зенит Дик Адвокаат се е срещнал с представители на Футболната асоциация на Белгия, за да обсъдят евентуалното привличане на специалиста на работа в националния им отбор. В понеделник, наставникът на носителя на Купата на УЕФА е отпътувал за родината си, където е провел разговор с шефовете на централата. Според слуховете, след изтичането на договора му със Зенит в края на тази година, Адвокаат може да поеме националния отбор на Белгия. В интервю за руско издание, треньорът потвърдил за срещата.

Наставникът пътувал до родината си по лични причини – за да се срещне с юристи, които движат делата му в Холандия. Той обаче се срещнал и с представители на белгийската асоциация, която е заинтересована от специалиста.

„Контрактът ми със Зенит изчита в края на тази година. И няма нищо странно в това, че други отбори се интересуват от мен. Да, действително имаше такава среща, която бе от информационен характер – и аз, и асоциацията искахме да разберем повече един за друг”, сподели Дик Адвокаат.