Футболната федерация на Беларус реши да смени националния селекционер Игор Криушенко, след като отборът инкасира четири поражения в първите четири мача от Европейските квалификации. Новият стратег на тима е 53-годишният бивш нападател Михаил Мархел, който до момента водеше младежите до 21 години.

Беларус е в група С на кампанията, като до момента падна у дома с 0:2 от Германия и с 0:1 от лидера Северна Ирландия, както и 0:4 при гостуването на Холандия и 1:2 от Северна Ирландия.

"Резултатите до момента ни карат да мислим, че е време за промяна. Така Игор Криушенко вече няма да бъде национален треньор", се казва в решението на изпълнителния комитет на федерацията.

Мархел има повече от 200 мача в кариерата си, като е играл в първенствата на Беларус, Русия, Унгария и Югославия. От 1997-а година е треньор, четири пъти е водил юношеските национални отбори на Беларус до 17 и до 19 години, през 2011-а година е част от екипа, който постига най-сериозния успех в историята на беларуския футбол - бронзови медали при младежите до 21 години. Година по-късно води олимпийския отбор на футболния турнир на Лондон 2012./БТА