Капитанът на Уелс Крейг Белами подкрепи наставника на тима Джон Тошак, като също изрази съмнение в мотивацията и отдаденоста на някои от съотборниците си да защитават фланелката на страната.

Играчът на Уест Хем постави въпроса, дали е нормално един капитан на национален отбор да трябва да сплотява и да надъхва допълнително останалите състезатели, за които участието за националния отбор, трябва да представлява връх в кариерата им.

Уелс загуби от Кипър с 3:1 в събота, а утре се изправя срещу Сан Марино.

„Наистина ли трябва да ги мотивирам допълнително? Трябвали да навивам играчите да защитават честта на страната ни? Нормално ли е тим като Кипър да ни победи по този начи?”, пита Белами.

„Да облечеш тази червена фланелка, и да излезеш на терена с нея, представлява достатъчен мотив за един футболист и за неговата гордост. А аз като лидер трябва да започна да им казвам – хайде, длъжни сте да направите това и това. Не мисля, че тази ситуация е нормална”, продължава Крейг.

„Всеки трябва да знае, какви са му задълженията и какво означава да защитава цветовете на страната ни. Задължени сме да излезем на терена, това се отнася и за мен, и да се представим на едно много по-добро ниво. Трудно е да получим реална оценка за качествата си срещу Сан Марино, но трябва да вкараме колкото може повече голове срещу този тим”, завърши Белами.