Наставникът на Уелс Джон Тошак се обърна срещу играчите от националния отбор, като ги нарече лигльовци, като заяви още, че не ги интересувало, дали ще защитават честта на страната си.

Уелс се изправя срещу Сан Марино утре, след като загуби предишната квалификация за Евро 2008 от Кипър с 1:3.

„Играчите ще кажат, че са много отдадени на тима, и е глупаво да се твърди обратното. Но показаха ли го и на терена? Поне аз не видях подобно нещо. Те си мислят, че всичко им се полага по принцип”, сподели специалистът.

„Застанах начело на един отбор и на тези момчета и хората очакват резултати от нас. Феновете обаче започват да поставят под съмнение, качеството на работата ми. Това накърнява гордостта ми. Надявам се, че и някои от момчета ще се почувстват по същия начин, но малко се съмнявам, че това ще стане”, коментира още Тошак.

„Никога не съм мислил да напускам отбора. Не мисля, че и играчите се бунтуват срещу мен. Но това, което видях на терена в събота е просто недопустимо. Настина започвам да се съмнявам в отношението на някои от футболистите. Започвам да се питам – какво правим ние през последните две години и половина”, продължава той.

„Все пак съставът е все още млад. Най-опитните ни играчи, не са достатъчно подготвени за мачовете на националния отбор, а започвам да не харесвам някои неща, които ми правят впечатление. Намираме се в хотел, който е близо до брега, някои от момчетата искаха да се преместят в стаи, в които шумът от вълните нямало да им пречи. Имаме си персонален готвач, който идва навсякъде с нас. Лекари, масажисти и всякакъв друг персонал се грижи за футболистите”, разкрива Джон.

„Играчите си мислят, че това им се полага, само защото са национали. На мен това не ми харесва, много са се разлигавили”, завърши старши треньорът на Уелс.