Играчите на Барселона изпълниха повелята на наставника си Луис Енрике преди мача им с Пари Сен Жермен в Шампионската лига. Те трябваше да победят френския първенец на своя "Камп Ноу", за да се доберат до първото място в груповата фаза. 

Така и стана. Макар и с много трудности, каталунциите надделяха с 3:1 в своя дом и ще бъдат поставени като лидери на жребия за осминафиналите. Но за този успех те трябваше доста да се поизпотят. 

Очаквано или не, парижани поведоха чрез голямата си звезда и бивш играч на Барса Златан Ибрахимович още в началото. Но почти веднага Лео Меси изравни, а още преди почивката обратът беше пълен след попадението на Неймар. В края Луис Суарес само подпечата успеха с третия гол. 

Въпреки че и двата тима се бяха класирали за следващата фаза, те започнаха двубоя във вихрено темпо. Лео Меси имаше ранен шанс да открие от пряк свободен удар, но не успя да уцели вратата.

Неймар и Луис Суарес също имаха възможности, но не бяха точни. Лукас Моура и Тиаго Силва имаха своите шансове от състава на ПСЖ в ранните минути на двубоя, но и те не затрудниха особено Марк-Андре Тер Стеген. 

ВСИЧКО ПО_ИНТЕРЕСНО ОТ ТОЗИ ДВУБОЙ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!!!

Но все пак ранно попадение в този мач падна и то беше на сметката на гостите. В 15-та минута Лукас Моура проби перфектно и намери в наказателното поле Блез Матюиди. Той с едно докосване намери непокрития Златан Ибрахимович и без излишно забавяне шведът откри резултата. 

Радостта на парижани обаче не трая дълго. Само четири минути след това домакините възстановиха равенството. Хавиер Масчерано намери перфектно Луис Суарес в наказателното поле и той, макар и с неособено силен пас, намери Лео Меси непокрит на далечната греда и от там аржентинецът нямаше как да сбърка за 1:1 със 75-ия си гол в Шампионската лига. 

След този развой спиращите дъха моменти в този двубой продължиха. Двата тима определено търсеха гола, а близо до него беше Лукас Моура в 25-та минута. След хубав пас на Блез Матюиди той направи невъзможното и от прекрасна ситуация стреля в аут. 

Пет минути след това германският вратар на Барса направи страхотно спасяване след изстрел на Единсон Кавани от наказателното поле, но резултатът се запази. Барса също атакуваше неспирно, но Меси и Педро нямаха късмет да се разпишат. 

В 39-та минута и Луис Суарес се озова на стрелкова позиция след страхотна комбинация пред наказателното поле на ПСЖ, но хубавият му удар беше избит от Салваторе Сиригу и така мачът продължи при равенство. 

Но то не се задържа още дълго. В 42-та минута Неймар направи обрата пълен. Тогава той премина през защитата на гостите и си освободи място около границите на пеналтерията. От там стреля перфектно с фалцов удар, който се оплете в десния ъгъл на Сиригу, без италианецът да има възможност да отреагира - 2:1. 

При този резултат дойде и почивката, но след нея спиращите дъха моменти продължиха. В 49-та минута Ибра имаше възможност за втори път да огорчи бившите си съотборници, но ударът му с глава мина над вратата. 

В 53-та минута французите бяха изключително близо до изравняване. След карамбол Лукас Моура се озова почти сам срещу Тер Стеген, но стреля в него, след това Блез Матюиди при добавката би в защитник на Барса, а после и още един играч на ПСЖ от няколко метра не можа да вкара топката в мрежата. 

В 61-та минута отново Лукас Моура пропиля страхотен шанс за гол и с това се поизчерпаха възможностите за парижани при този резултат. Това беше така, защото всичко в мача на практика свърши с третия гол на каталунците в 77-та минута. 

Тогава пред Неймар се откри възможност да стреля от 15-16 метра и той го направи, но Сиригу изби. Топката обаче попадна на крака на връхлитащия Луис Суарес и той от няколко метра не сбърка за 3:1. 

Това сякаш предреши изхода на двубоя и в крайна сметка каталунците се поздравиха с успеха, въпреки че до края парижани опитаха поне да намалят изоставането си, но Лукас Моура и . Благодарение на него те събраха 15 точки и завършиха като лидери в групата. ПСЖ остава втори с 13. 

Аякс - Апоел Никозия

източник: БГНЕС

От групата напред за Лига Европа продължава Аякс. В решителната битка за третото място с кипърския Апоел Никозия амстердамският гранд беше повече от безкомпромисен на свой терен - успех с 4:0. 

Ласе Шьоне на два пъти, Дейви Клаасен и Аркадиуш Милик донесоха успеха на холандците, с което те събраха пет точки и убедително изпревариха директния си съперник, който остана с една точка на дъното. 

Иначе мачът беше доста вълнуващ, като още в началото Рикардо ван Райн, Аркадиуш Милик и Ласе Шьоне можеха да открият за амстердамци, а Йоргос Ефрем за малко да попари публиката на домакините, но ударът му беше избит в последния момент от защитник на Аякс. 

Но все пак гол преди почивката падна и той беше от дузпа. Маркос Антониадес наруши правилата в наказателното поле и от 11-те метра Ласе Шьоне беше безпощаден - 1:0. Оттук-нататък на терена интрига нямаше. 

ВСИЧКО ПО-ИНТЕРЕСНО ОТ ДВУБОЯ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!!!

Само за две минути след почивката преднината на домакините стана класическа и те спокойно доиграха мача след това. Първо в 51-та минута отново Шьоне вкара за 2:0, след като получи страхотен пас от Аркадиуш Милик, а само две минути след това Дейви Клаасен направи 3:0 след хубаво центриране на Рикардо Кишна. 

Домакините продължиха да се забавляват и въпреки че пропуснаха доста положения, те зарадваха феновете си и с четвърти гол. Той дойде в 74-та минута, когато Дейви Клаасен подаде към един от най-добрите на терена днес Аркадиуш Милик и полякът записа името си сред голмайсторите за 4:0. 

Това беше всичко в този мач и класирането там беше оформено като Барса първи, ПСЖ втори и Аякс трети, а Апоел Никозия напусна Европа, оставайки на последното място в групата.