Талантът на Барселона Мунир Ел Хадади официално поднови договора си със своя роден клуб. Новината беше потвърдена от официалния клубен сайт на „блаугранас“.

Новият контракт на 19-годишния играч е до лятото на 2017 година, като най-забележителното в него е увеличената откупна клауза. В предишното споразумение нейният размер беше 12 милиона евро, докато сега тя е нараснала почти три пъти – до 35 милиона.

От Барса подчертаха, че Мунир е изиграл ключова роля за миналогодишния успех на формацията до 21 години, която триумфира с трофея от Младежката лига на УЕФА (еквивалент на Шампионската лига при мъжете).

Именно заради силните изяви на младока новият наставник на каталунците Луис Енрике не се поколеба да му даде ранен старт в първия тим и досега през кампанията Ел Хадади записа 12 мача във всички турнири. В дебюта си срещу Елче той реализира своя първи гол при мъжете, но оттогава досега не е отбелязвал отново. Причината е завръщането на Луис Суарес в състава, което значително намали игровите минути на Мунир.