Австралия надви Виетнам с 1:0 в Ханой, превръщайки се в първия тим от Азиатската футболна конфедерация, който печели десет последователни световни квалификации.

Успехът, който бе осигурен след гола на Райън Грант през първото полувреме, означава и пълен актив от шест точки за „озитата“ от два изиграни мача в група В. Срещата се изигра пред празни трибуни на Националния стадион „Ми Дин“. Това бе първо поражение за Виетнам у дома след серия от 17 поредни двубоя без загуба на собствен терен.

Виетнамците продължават да бъдат без точков актив в първата си поява в последния кръг от световните квалификации в зона Азия, след като отстъпиха на Саудитска Арабия с 1:3 миналата седмица. Австралия има две победи без допуснат гол след успеха над Китай с 3:0 в Доха. Следващият мач за „кенгурата“ е срещу Оман на 7 октомври, докато Виетнам играе с Китай.

Има две групи от по шест страни в последните кръг на азиатските квалификации за Световното първенство в Катар през 2022. Първите два от всяка група се класират за турнира следващата година, докато третите отбори могат да се надяват на класиране чрез междуконтинентален плейоф.