И последната въпросителна в група Н на Шампионската лига падна във финалния кръг на тази фаза в Шампионската лига. Преди него беше ясно, че Порто и Шахтьор ще са първи и втори в нея, а трябваше да се разбере само кой ще е трети измежду Атлетик Билбао и БАТЕ Борисов и ще играе в Лига Европа. 

Баските имаха лека преднина в класирането, тъй като бяха с точка в повече от съперника си и равенство срещу беларусите ги устройваше. Но на "Сан Мамес" домакините не оставиха нищо на случайността и надделяха с 2:0, за да играят във втория по сила турнир напролет. 

БАТЕ Борисов изигра поредния си посредствен мач и играчите му бяха доста слаби преди почивката. Гомес Перес Ибаи, Микел Рико и Гийермо Фернандес имаха четири чисти шанса за испанците преди почивката, но не бяха точни. 

Така нулевото равенство се запази до почивката, но веднага след подновяването на играта статуквото рухна. В 46-та минута Маркел Сусаета намери перфектно Микел Сан Хосе в наказателното поле и последният с мощен шут откри резултата - 1:0. 

Това попадение поуспокои домакините и те държаха инициативата. Гийермо Фернандес и Гомес Перес Ибаи не успяха рано-рано да дадат комфортна преднина на тима си от два гола. Това обаче все пак се случи, макар и късно. 

ВСИЧКО ПО-ИНТЕРЕСНО ОТ ТОЗИ ДВУБОЙ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!!!

В 88-та минута най-добрият на терена Сусаета се разписа и сред голмайсторите. Тогава той засече от 8-9 метра топката в мрежата след перфектно подаване на Борха Вигера и рикошет и резултатът беше вече 2:0. 

При това голове съотношение между двата клуба завърши и двубоят, което позволи на баските да триумфират на третата позиция и да се опитат да направят нещо по-запомнящо се в Лига Европа напролет. 

Порто - Шахтьор

източник: БГНЕС

Иначе в другия мач от групата между Порто и Шахтьор интрига на практика нямаше. Португалците бяха недостижими на върха, а украинците на втората позиция. Все пак те изиграха един приятен мач на "Драгао", в който зрителите видяха по един гол в двете врати. 

Попаденията паднаха след почивката, като първото от тях беше на сметката на гостите. В 50-та минута Тарас Степаненко откри резултата след хубав изстрел с глава при центриране на Бернард от корнер. 

Веднага след това Венсан Абубакар можеше да изравни със страхотен гол, но само няколко сантиметра го разделиха от целта. След тов аи Бруно Мартинс Инди изпусна за "драконите", а Алекс Тейшейра изпусна да реши интригата в полза на Шахтьор в 67-та минута с втори гол за тима си. 

ВСИЧКО ПО-ИНТЕРЕСНО ОТ ТОЗИ ДВУБОЙ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!!!

Все пак още едно попадение падна. Това стана в 87-та минута, а публиката на домакините ликуваше, защото то бе изравнително. Тогава Венсан Абубакар се пребори за топката на около 25 метра от голлинията на украинците и с мощен шут преодоля вратаря за 1:1. 

Този резултат се запази до края и двата тима взеха само по точка. Това увеличи актива на Порто на 14 и "драконите" завършват без загуба. Шахтьор пък остава с девет точки на втората позиция и спокойно ще чака жребия.