Арсенал привлече родената нидерландката Виктория Пелова, която има български произход. 23-годишната футболистка идва от Аякс Амстердам, за който изигра  66 мача и вкара 11 гола след трансфера си от АДО Ден Хааг през 2019 г.
 
"Радвам се, че подписах с Арсенал. Винаги съм се възхищавала на този клуб и съм мечтала да следвам стъпките на някои от великите холандски играчи, които са носили тази фланелка", каза Пелова в специално изявление.
 

Родената в Нидерландия футболистка има 31 мача за националния тим на "лалетата" и беше в основата на класирането им на финала на Световното първенство през 2019 година, където загубиха от САЩ. Тя беше и в състава, който стигна до четвъртфиналите на Европейското първенство за жени в Англия през миналата година.

"Фантастична новина е, че подписахме с Виктория. Мисля, че тя е една от най-талантливите млади играчи", каза треньорът на Арсенал - Йонас Ейдевал.
 
Английският тим е втори в класирането на английското първенство, а също така достигна до четвъртфиналите на Шампионската лига за жени, жребият за които ще се тегли следващия месец.
 
Автор: БТА/Ива Кръстева