Звездата на Лудогорец Абел Анисе и неговият Мадагаскар продължават със сензационното си участие на турнира за Купата на Африканските нации. Тимът пише приказката си в дебютното си участие в надпреварата и вече е на 1/4-финал. 

Това стана факт след победата над Демократична република Конго, която дойде по особено драматичен начин. В редовното време битката завърши наравно 2:2, като конгоанците изравниха в самия край на редовното време. В продълженията нямаше нищо и всичко се реши след изпълнение на дузпи. 

При изстрелите от 11-те метра островитяните бяха безгрешни и при четирите си изпълнения, докато съперниците им направиха два пропуска и така приказката за момчетата от Мадагаскар продължи, а Абел Анисе изигра 120 минути за тях. 

Мачът започна перфектно за мадагаскарците, които откриха още в 9-та минута. Тогава Лалайна Номенджанахари намери пред наказателното поле Ибрахим Амада, на него топката му попадна перфектно на волето и с мощен удар в сглобката на вратата отбеляза едно от най-красивите попадения в турнира. 

Но играчите от Демократична република Конго не се бавиха дълго с отговора си. В 21-та минута Нгонда Музинга намери със страхотно центриране връхлитащия около точката на дузпата Седрик Бакамбу и той с глава щеше да скъса мрежата за 1:1. 

При този резултат дойде и почивката. След нея двата тима се вкопчиха в битка и направиха голямо зрелище за феновете. Но и пропуските се редуваха един след друг. И развръзката настъпи в края. Първо в 77-та минута Мадагаскар поведе за втори път в мача. 

Ромен Метанир направи страхотен пробив по левия фланг и пусна полувисоко центриране успоредно на голлинията за връхлитащия Фанева Андриацима, който с летящ плонж прати топката в обсега на вратаря, но той не реагира добре и топката се озова в мрежата за 2:1. 

Всичко вървеше към победа за дебютантите още в редовното време, но фаворитите от Демократична република Конго не се предадоха. И изравниха в последния възможен момент. В 90-та минута Шансел Мбемба с глава щеше да разстреля вратаря от упор и направи 2:2. 

Така мачът влезе в продължения, в които не се случи нищо интересно. И развръзката настъпи след дузпите. При тях и четиримата играчи на Мадагаскар бяха точни, докато за конгоанците изпусна Марсел Тисеран при първото изпълнение и Яник Боласие в четвъртото, като и двамата пратиха топката над вратата. 

Така островитяните продължиха на четвъртфинал, оставяйки зад гърба си още един от фаворитите в турнира и в последните осем ще се изправят срещу победителя от мача между Гана и Тунис, които ще играят в понеделник вечер.