Нападателят на украинския национален отбор по футбол и на Динамо /Киев/ Андрей Ярмоленко даде интервю преди приятелския мач с България на 14 ноември в София.

Високият 189 сантиметра Ярмоленко си спомни победата на Украйна над България на 7 октомври 2011 година в Киев с 3:0, когато Ярмоленко вкара третия и последен гол, а селекционер на българския национален отбор бе Михаил Мадански.

„Разбира се, остават само положителните емоции от този мач. Но сега няма да имаме лека разходка до София. Българите, не се съмнявам, ще искат да вземат реванш. А освен това българите също трябва да се готвят за квалификационните мачове за световно първенство. Може да не се съмнявате, че ще има битка и че мачът в София ще бъде сериозен“, заяви Ярмоленко.

На въпрос на украински журналист с какво е запомнил победата с 3:0 над България в Киев, Ярмоленко отговори: „Тогава българите имаха млад отбор и той още търсеше своята игра. Ние играехме у дома, превъзхождахме съперника и създадохме доста

голови положения, три от които реализирахме. Ние изцяло диктувахме и водехме играта, а България показа малко в този приятелски мач. Но сега трябва конкретно да разузнаем играта на съперника, да анализираме неговата сегашна игра, а треньорите ще ни кажат кои са силните и кои слабите игри на най-близкия ни „спаринг-партньор", добави звездата на Украйна.