Дейвид Бекъм няма да бъде отдавам под наем на европейски клуб през месеците, в които американската Мейджър Лийг Сокър почива. Това обяви снощи Айван Газидис, заместник комисионер на презокеанската лига, който бе на конференция в Лондон.

Смяташе се, че Бекъм ще може да се присъедини към някой европейски гранд през януари, за да поддържа форма по време на паузата в МЛС. Газидис обаче обясни: „Подобна възможност не е обсъждана и няма как да се случи. Просто трансферният прозорец и правилата на ФИФА не позволяват. Според тях, Бекъм трябва да бъде отдаден под наем от януари поне до юли. А това не може да стане. Той ще играе в МЛС през следващия сезон, който започва през март.”

Това означава, че Бекъм ще може да разчита единствено на предсезонни турнета и контроли, за да поддържа нивото си, за да остане част от английския национален отбор. Почивката от ноември до февруари, когато стартира подготовката на ЛА Галакси обаче може да му изиграе лоша шега. Все пак 32-годишният халф може да се включи в тренировките на някой тим в родината си, без да играе в официални мачове. Арсенал и Манчестър Юнайтед са най-вероятните дестинации за Бекъм при завръщането му на Острова.