Завръщането на Дейвид Бекъм сложи край на серията от пет поредни победи на неговия Лос Анжелис Галакси и почти сигурно лиши тима от участие в плейофите на Мейджър Сокър Лийг.

Калифорнийците направиха домакинско равенство 1:1 срещу вече осигурилия си място в елимицнациите Ню Йорк Ред Булс.

Трой Робъртс откри резултата за Галакси в 15-ата минута, за радост на 27 000 зрители, изпълнили за до краен предел Хоум Депоу Сентър. Само 60 секунди по-късно обаче Жози Алтидоре изравни за Ню Йорк след акция започната от звездата на тима Хуан Пабло Анхел.

Възстановилият се от контузия Дейвид Бекъм се появи в игра в 68-ата минута на мястото на Питър Вейдженъс и изпълни няколко статични положения, но не успя да помогне на съотборниците си да стигна до така важния успех.

Кръг преди края на редовния сезон Лос Анжелис Галакси изостава на точка от Колорадо Репидс в борбата за последното място в Западната конференция даващо право на участие в плейофите.

В последния кръг тимът на Бекъм има тежко гостуване срещу бившия отбор на Христо Стоичков Чикаго Файър, който също се бори за място в елиминациите, но в Източната конференция.

В същото време Колародо ще има далеч по-лесно домакинство срещу най-слабия отбор в Мейджър Сокър Лийг Риъл Солт Лейк.