Отборът на Анкарагюджу, който завърши на 12-о място в турския шампионат през изминалия сезон, привлече за постоянно словашкият национал Роберт Витек.

Голаджията игра като преотстъпен в тима от Анкара през миналото първенство и сега бе откупен от френския Лил срещу 2 милиона евро.

Витек, който на Мондиал 2010 вкара 4 гола в 4 мача за Словакия и остана на само едно попадение зад голмайстора на Световното първенство Томас Мюлер, подписа двугодишен договор с Анкарагюджу.

28-годишният Роберт Витек започна своята кариера в Слован Братислава, преди да направи кариера в Бундеслигата с екипа на Нюрнберг. Той бе собственост на Лил от 2008 година досега.

Благодарение на головете на Витек Словакия детронира Италия още в групите на Мондиал 2010 и се класира за 1/8-финалите, където загуби от бъдещия финалист Холандия.

В състава на средняка в Турция Анкарагюджу, освен Роберт Витек, личи името и на бившия футболист на Реал Мадрид и Челси Джереми Нджитап, който спечели на два пъти Шампионската лига с Реал - през 2000 и 2002 година.