Мароко измъкна равенство 1:1 като гост на ДР Конго в първа среща от баражите в Зона Африка по пътя към Световното първенство по футбол в Катар тази зима. Резервата Тарик Тисудали се разписа в 76-ата минута за 1:1, само минути след като се появи на терена, завършвайки контраатака.

Реваншът е във вторник в Казабланка и крайният победител ще участва на Световните футболни финали.

Защитникът на Лудогорец Жордан Икоко остана резерва за домакините. 

Домакините от ДР Конго на своя стадион в Киншаса започнаха отлично мача и в 12-ата минута излязоха напред благодарение на гола на Йоан Уиса, но до края на първата част изпуснаха доста положения да увеличат аванса си. Уиса, който е роден във Франция, а сега играе за Брентфорд, се стрелна по дясното крило. Той подмина един бранител на Мароко и стреля, топката се отклони в крака на капитана на гостите Ромен Сес, удари се в гредата и се спря в мрежата. ДР Конго, които до момента са участвали само на едно Световно първенство – през 1974-а година във ФРГ под името Заир, изпуснаха още едно невероятно положение чрез Седрик Бакамбу. Ударът му в 30-ата минута обаче беше спасен от вратаря Ясин Буну. Чак в края на първото полувреме гостите създадоха първото си голово положение, но Юсеф Ен Несири с глава стреля в аут.

Веднага след началото на втората част Уиса можеше да удвои, но стреля в аут. 10 минути по-късно Бакамбу се беше върнал в защита и при центриране от корнер пипна топката с ръка и това означаваше дузпа за Мароко. Но Райън Ммае изпрати топката над горната греда. Но енергията у домакините намаляваше от минута на минута и от това се възползва Тисудали, който получи дълга топка от Аюб Ел Кааби и при контраатака вкара за 1:1.