Националният селекционер на Италия Роберто Донадони не изключи възможността някой ден да поеме Милан, но все пак изрази голямото си уважение, което изпитва към Карло Анчелоти.

Медиите в Италия спекулират, че Донадони ще трябва да напусне поста си, ако „адзурите” не успеят да стигнат поне до полуфинал на Евро 2008. На Ботуша се появиха слухове, че Торино ще иска да си осигури услугите на бившия треньор на Ливорно, но според други, Донадони има желание да смени Карлито начело на „росонерите”.

„Бил съм в този отбор в продължение на 13 години, но нещата там сега са се променили”, започна тактикът.

„Разбира се, никога не се знае какво ще ти предложи бъдещето. В момента обаче не мисля за такъв вариант. Единствено съм насочил вниманието си към представянето на националния отбор”, коментира още той.

Донадони и Анчелоти играха заедно с екипа на Милан в края на 80-те години, когато са изградили и много добри взаимоотношения.

„Имам сърдечно приятелство с Карло, а над всичко седи и големият респект, който изпитвам към него. Винаги съм гледал на него като един от най-добрите съотборници, с които съм играл в цялата си кариера и много ме натъжава, че в момента изпитва затруднения с Милан”, завърши националният селекционер на Италия.