В четвъртък капитанът на Ювентус Алесандро Дел Пиеро подписа нов договор, който ще го задържи в торинския гранд до лятото на 2012 година, но бившият му треньор в юношеската школа Антонело Кучуреду разкрива, че е имало момент, в който Юве и Дел Пиеро са били пред раздяла.

Нападателят е юноша на бианконерите, но започва професионалната си кариера в Падова, след което бива върнат при Старата госпожа през 1993 година, когато треньор е Джовани Трапатони.

Именно Трапатони първоначално не е бил много впечатлен от Алесандро Дел Пиеро и е мислел да го прати в друг отбор, за да се обиграва още.

„Спомням си, че Трап беше готов да го прати под наем ” – спомня си Кучуреду – „Беше нормално да пращаш младите да трупат опит другаде.”

„След като обаче го видя да прави блестящи неща в тима на старшата възраст, Трапатони реши да го остави в представителния отбор. Това беше началото на една легенда”, казва още Антонело Кучуреду.

Още в първи си сезон в Ювентус, Алесандро Дел Пиеро вкарва 5 гола в 11 мача в Серия А под ръководството на Джовани Трапатони , за да се превърне в твърд титуляр от 1994 година насам. Към момента Дел Пиеро има над 650 срещи с екипа на Юве и над 280 попадения.