Кими Райконен се различава от Михаел Шумахер по доста неща, заяви бившият шеф на едноименния отбор от Формула 1 – Петер Заубер. Запитан как според него ще се представи Ферари през предстоящия сезон и как някогашният му пилот Райконен ще се изяви в новия си отбор, Заубер призна, че Кими просто „не се интересува от техническите параметри”.
Той добави: „Мисля, че след напускането на Михаел Шумахер, годината ще е много трудна за Ферари. Той бе страхотен пилот – не само с бързината си, но и в техническо отношение.”
„От друга страна съм сигурен, че Жан Тод е наясно със способностите на Кими, и кои са слабите и силните му страни,” допълни Заубер. „Аз знам, че слабостта на Кими е в техническо отношение. Той не се интересува от техниката в болида си, а в наши дни това е много важно за развитието на колата.”
Вероятно това е и причината Ферари да си опитва да задържи в състава си Шумахер като асистент на Тод. През последните седмици Михаел работи неуморно с тима, като анализира данни от тестовете, извършвани от инженерите на Ферари.