Изключително странен мач се изигра вчера в турската Суперлига. Газиантеп прие Гьозтепе в среща от 34-ия кръг на първенството, която в крайна сметка завърши 1:1.

Случилото се след 90-ата минута на двубоя обаче прикова вниманието на целия свят. Мнозина поздравявят двата отбора за феърплея, други обаче се съмняват в крайния изход на срещата.

Във втората минута на добавеното време реферът даде съдийска топка, след като Атакан Чанкая от гостите се превиваше на терена. След подновяването на играта Сонер Айдогду от Гьозтепе ритна топката към вратата на домакините, а вратарят Арда Йозчимен не успя да реагира и кълбото се удари в гредата, след което попадна в Адис Яхович, а северномакедонският нападател нямаше проблем да вкара за 0:1.

Последваха сериозни разправии, като футболистите на Газиантеп обвиниха тима от Измир в липсва на феърплей. След 4-минутно забавяне играта бе подновена от центъра, а нападателят Жоао Фигейредо необезпокояван от никого изравни резултата. Според медиите в Турция халфът Сонер Айдогду е призовал своите съотборници да „пуснат” изравнителното попадение във вратата си.

В 9-ата минута на продължението главният рефер Филиз даде изключително спорна дузпа в полза на домакините от Газиантеп. Тогава Фегейредо симулира след шпагат на вратаря Гюнай Гювенч, но въпреки това наказателният удар остана. Нападателят на домакините Мухамет Демир застана зад топката и демонстративно я прати в аут.

Равенството не беше достатъчно за Гьозтепе, който изпадна след тази среща. Отборът от Измир е на 12 точки от първия над чертата – Гиресунспор, а до края на първенството има 4 кръга. Газиантеп е с 42 точки в актива си.