Пред 80 000 зрители на стадион "Кроук Парк" в Дъблин петкратният световен шампион Бразилия победи Ирландия с 1:0 в мач, игран в студено и дъждовно време.

Домакините започнаха по-агресивно, бурно подкрепяни от трибуните, но още в 6-та минута бразилците можеха да открият резултата - удар от фаул на Диего обаче бе спасен от Шей Гивън. Постепенно бразилците овладяха инициативата и по-дълго задържаха топката.

В самото начало на второто полувреме ирландците имаха най-чистото си положение, но след комбинация между Роби Кийн и Деймиън Дъф ударът на Дъф бе спасен от вратаря на селесао.

Финалният натиск на бразилците даде резултат и нападателят на испанския Реал Мадрид Робиньо в 66-та минута вкара победния гол.

В 80-та минута другият бразилски нападател - играчът на Севиля Испания Луиш Фабиано можеше да удвои резултата, но той не успя да се възползва от отличното подаване на Робиньо.

В последните минути на мача домакините се хвърлиха в атаки, но не успяха да създадат реални положения пред вратата на Жулио Сесар.