Валери Божинов признава в интервю за португалското издание A Bola, че иска да играе в Спортинг Лисабон през следващия сезон. Нападателят добави, че ще се извини на ръководството, на съотборниците си и на феновете.

Българинът игра през последния полусезон в Лече като преотстъпен. Нападателят се завърна в Серия А за няколко месеца, заради скандал с тогавашния старши треньор на Спортинг Домингош Пасиенсия. Валери Божинов си навлече гнева на фенове, съотборници и ръководство, след като изпусна дузпа в мача за Купата на лигата на Португалия срещу Морейрензе.

В момента Спортинг е воден от Рикардо Са Пинто.

„Чакам обаждане от спортния директор Карлос Фрейтас, за да разбера датата, на която трябва да се върна в Португалия. Искам да играя за Спортинг. Искам да остана, да се отплатя за това, което направиха за мен в този клуб. Не мога да кажа лоша дума за Спортинг“, признава Божинов пред португалското издание.

„След като се върна в Лисабон, ще се извиня на президента на клуба, на съотборниците си и на фенове. Никога не съм имал проблем с футболистите. Единствено с Домингош“, добави българският национал.