Вече и без това доста обтегнатите отношения между американските собственици на Ливърпул и привържениците на клуба станаха още "по-напечени", след като се разкри, че синът на Том Хикс изпраща обидни имейли на фен, в които го нарича "грозник".

Том Хикс-младши успя да разпали и без това започналата война, след като отговори на съобщението на привърженика на Ливърпул Стивън Хорнър с два изключително обидни имейла. Първото електронно писмо, което е изпратил Хикс е съдържало просто думата "идиот", но втория имейл е съдържал далеч по-описателен и обиден отговор, който е: "Да го д...ш грозник! Върви по дяволите, писна ми от теб".

Стана ясно, че вторият имейл е бил изпратен и до Йън Айър и Филип Наш, които са рекламния и финансовия директори на клуба. В момента Хикс младши е под натиска на борда на Ливърпул да направи публично извинение. Привърженикът е писал на Хикс, заради публикациите, че Рафа Бенитес няма да получи разрешение да инвестира приходите от продажби на играчи по време на трансферния прозорец, за да купува нови попълнения. Първоначално се е сметнало, че отговорите идват директно от Хикс-старши, който така или иначе е омразна фигура от феновете на клуба. Независимо от извинението на Хикс-младши, привържениците са изключително разгневени, че клубът не се е извинил публично.

"В това ли се превърна клуба, място където член от управата унижава привържениците? това със сигурност разкъсва връзката им с привържениците. Призоваваме г-н Хикс да осъзнае грешката си не само като индивидуална, но и като уронване престижа на клуба", заявиха привържениците. Собствениците Хикс и Жилет никога не са се радвали на симпатия от страна на феновете на Ливърпул, още откакто взеха клуба през 2007 година.