В мач от третия кръг на турнира за Купата на Англия Блекбърн победи с минималното 1:0 като гост отборът от конференциите Блайт Спартанс.

Футболистите на Блекбърн владееха инициативата от самото начало на мача, но трудно успяваха да стигнат до опасни положения пред вратата на Марк Бел.

Все пак към края на полувремето Мат Дербишиър и Йохан Фогел пропуснаха от изгодни положения, а Мартин Олсон също имаше възможност да вкара гол, но ударът му мина на сантиметри от напречната греда на вратата на Спартанс.

В 58-та минута Карлос Виянуева бе фаулиран и съдията Андре Маринър отсъди пряк свободен удар за Блекбърн. С много хубав удар Виянуева направи безпомощен Марк Бел и отбеляза единственото попадение в срещата.

Домакините се опитаха да сътворят чудото и да стигнат до изравнителен гол и до преиграване и през последните тридесет минути се опитаха по всякакъв начин да затруднят Марк Бън, но това така и не стана.

Воденият от Сам Алърдайс отбор на Блекбърн се класира за следващата фаза на турнира, където му предстои гостуване на Съндърланд.