Собственикът на Милан Силвио Берлускони не за първи път критикува тактиката на треньора Леонардо.

В последните си седем мача росонерите вкараха само шест гола, като три от тези попадения бяха в мача срещу Каляри миналата събота.

„Нашите нападатели играят твърде далеч от вратата. Как можем да вкарваме голове, ако играем по този начин?”, казал Берлускони на среща със сенатори.

Премиерът на Италия не бе доволен от тима и след загубата с 0:4 от Манчестър Юнайтед на Олд Трафорд, когато публично обяви, че е загасил телевизора си по време на мача. Министър председателят на Италия също така критикува ръководството на Милан за привличането на Амантино Мансини от Интер.

Тогава заяви бразилският наставник, че Силвио Берлускони е собственик на клуба и има право да критикува, ако не е доволен от представянето на отбора.

Въпреки това, новото изказване на Берлускони засилва слуховете, че Леонардо ще напусне Сан Сиро през лятото. В Бразилия пък се говори, че именно той ще наследи Дунга начело на националния тим на петкратните световни шампиони след края на Мондиал 2010.

Именно Страната на кафето е домакин на Световното първенство през 2014 година и Лео ще има задачата да изгради отбор, който да спечели титлата във финала на Маракана.