Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес не скри разочарованието си от изгубените три точки в двубоя от Шампионската лига срещу Лион. „Червените” допуснаха изравняване на резултата в последната минута и по този начин почти сигурно се простиха с надеждите за класиране напред в турнира. Ливърпул поведе на „Стад Жерлан” в 83-ата минута след красив гол на Райън Бабел, но Лисандро Лопес попари гостите с гол в последните секунди. Въпреки разочароващия резултат Бенитес вярва, че тимът му все още има шансове за класиране на 1/8 финалите в надпреварата.

„Много сме разочаровани, защото това бе невероятна възможност за нас. Имахме шансове, но отново късен гол направи разликата в мача. Определено ще бъде много трудно да се класираме, но няма да бъде невъзможно”, заяви на пресконференцията след мача Бенитес.

„Сега основното нещо е да играем добре срещу Дебрецен, а след това ще видим каква ще бъде ситуацията за последния ни мач (с Фиорентина). Преди двубоя ни с Лион имахме много проблеми, така че мога да кажа, че съм доволен от представянето на моите футболисти”, сподели още испанският наставник на „червените”.

Ливърпул има нужда от две победи в оставащите два мача и в същото време Фиорентина да допусне грешка срещу Лион, който вече си осигури място сред 16-те най-добри на Стария континент.