Белгийският защитник Тоби Алдервайрелд прекрати кариерата си в националния отбор. 34-годишният бранител на Антверп изигра 127 мача за "червените дяволи". Той обяви новината в социалните мрежи. 

"Като малко момче мечтаех да играя за националния отбор. Много съм горд и благодарен, че тази мечта се сбъдна. Четиринадесет години по-късно мога да погледна назад към 127 международни мача, 3 световни първенства, 2 европейски първенства и безброй красиви спомени. 

С натежало сърце обявявам края на своята кариера като национал на Белгия. Бях отдаден напълно от дебюта си през 2009 година. Сега е време да обърна повече внимание на прекрасното си семейство и да се съсредоточа върху изявите си за Антверп.

„Това е невероятно трудно решение, но правилното за мен в момента. Искам да благодаря на всички мои съотборници и персонал за незабравимите моменти, които споделихме заедно. Без вас това нямаше да е възможно.“

„Накрая бих искал да се обърна към белгийската общественост. Където и да отидохме, вие бяхте там. Благодаря ви за подкрепата, никога няма да ви забравя. Тоби", написа Алдервайрелд.