След като преди дни се разбра, че в Наполи е забранено на играчите да правят секс 48 часа преди мач, поредното любопитно правило в света на футбола идва от лагера на Барселона. Лео Меси, Шави, Иниеста и останалата част от каталунската банда имат едно основно изискване към самолетите, с които се придвижват: без мъже на борда! С други думи – едни от най-добрите футболисти в света държат да бъдат обслужвани от персонал, който се състои изцяло от представителки на нежния пол.

Дали зад правилото се крие желанието на играчите да се наслаждават на дамите, работещи за Турските авиолинии? За добро или за лошо, случаят е съвсем друг: футболистите на Барса прекалено често биват молени за автографи и подробно разпитвани от стюардите.

„Отборът се радва на твърде висок интерес от мъжете в екипажите, които непрекъснато търсят автографи, снимки и фланелки от звезди като Пуйол, Сеск и Пике. Това често се превръща в проблем за отбора и ръководителите му“, разкрива турският вестник „Хюриет“.

През 2010 година Турските авиолинии платиха 7,7 милиона евро, за да станат официален превозвач на Барселона както в Испания, така и по целия свят. Според медиите в южната ни съседка от компанията гарантирала на каталунците, че ще бъдат обслужвани от 20 специално подбрани стюардеси.