Гласът на Жозе Моуриньо е дрезгав. Още в първата седмица от подготовката португалският специалист, който води Челси, загуби гласа си, изглежда в опит да си гарантира, че играчите му са приключили с почивката.

Посланието му е ясно, тимът се нуждае от подсилване, пише Daily Mail, но не на всяка цена и с големи трансферни суми. Мениджърът на лондончани заяви, че клубът няма намерение да харчи луди пари за нови футболисти, както правят всички останали по думите на треньора.

„С всяка година си мисля, че пазарът не може да стане по-надут. Но през следващата година той става още по-надут. През настоящия сезон си казахме: „О, погледнете тази сума за Стърлинг.“ Но през следващия ще бъде още по-лошо. Някой ще плати 60 милиона паунда. Във футбола е така, един сезон е финансов феърплей, а в следващия вече има начин да се заобиколи това“, коментира Жозе Моуриньо.

„Това не ме разстройва. Аз съм доволен, от начина по който ние вървим напред. Щастлив съм, че ще имам предизвикателството да се боря срещу това с тима, който е същият, а останалите не са. Останалите харчат, купуват, купуват много, за да бъдат по-добри от нас. Но ние сме си същите. Ще сменим само един вратар или един нападател за друг“, коментира още мениджърът на Челси.

„До 1 септември всеки един от нашите играчи може да получи оферта и ние можем да направим оферта. Имаме трима защитници. Двама от тях са на повече от 30 години. Бихме искали да имаме двама под 25 години, което ще означава, че ще играят през следващите 10, но това не е спешно, не сме отчаяни да направим това“, сподели Моуриньо.

„Не мога да спра съперниците си да харчат милиони. Не мога да спра това. Не мога да премахна усещането в другите, че играят срещу шампиони. Но мога да повлияя на моите футболисти как да вървят по правилния път. Те трябва да ме погледнат и ще разберат, че мотивацията ми не е като досега, а е още по-голяма. Моята страст и гордост да печелим е тук, така че това е нещото, което мога да контролирам“, коментира още мениджърът.

„Трябва да бъде по-силни, да се опитаме да играем срещу по-мотивираните тимове и да се опитаме да спечелим надпреварата с богатите клубове, които инвестират много“, допълни Моуриньо.

„Мисля, че този сезон ще е още по-труден за нас, сега сме шампиони. Трудно ще е, заради преките ни съперници, които влагат огромни суми, за да направят по-добри отбори с добри играчи, за да вземат това, което смятат, че им липсва – титли. Останалите, които не играят за трофеите, ще се изправят срещу шампионите, а да вземат нещо от шампионите е допълнителна мотивация“, каза още португалецът.