Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо разкри, че новото попълнение Радамел Фалкао има мотивация в излишък да се докаже в Англия. Именно това го е накарало да предпочете офертата на „сините“, макар и тя да е включвала по-ниска заплата.

Колумбиецът изкара силно неуспешен сезон под наем в Манчестър Юнайтед през миналия сезон, след който „червените дяволи“ не пожелаха да го привлекат за постоянно от Монако.

Това със сигурност бе удар по достойнството на 29-годишния футболист, който избра Челси, за да отвърне на критиците си.

„Всичко опира до мотивацията му. Когато не си топ играч, ти никога не се чувстваш подразнен. Когато си топ футболист, трябва да живееш с този етикет до края на кариерата си и да се адаптираш. Ние почувствахме неговото раздразнение“, каза Моуриньо.

„Той не е доволен, че в Англия хората не мислят, че е толкова добър, колкото всъщност е. Той направи големи жертви, за да дойде в Челси. Той загуби пари, за да бъде тук. Не пожела да изслуша другите оферти. Радамел помогна много, за да се случи сделката с Монако. Всичко това ни кара да мислим, че както ние можем да помогне на него, така и той на нас“, завърши Специалния.