"Поздравления за Кристъл Палас, отличен резултат за тях, отличен мач за тях. Но ние не заслужавахме да загубим. Палас ни се опъна много, но резултатът трябваше да е равен. И това нямаше да е добър резултат за нас, но не заслужавахме да загубим. Но Кристъл Палас игра много добре," заяви Жозе Моуриньо след загубата от Кристъл Палас с 1:2.

"Това, че те използваха времето, бавеха го, но няма как да очакваме да спринтират и т.н. Това е част от играта, и нямам оплаквания," продължи той. "Гледайки двамата ми централни защитници, и вратарят, играха много добре. Така че не може да говорим за допуснатите два гола. Създадохме и много положения, но няколко футболисти не бяха в мача. И когато няма постоянство, когато не всички да на едно ниво, е трудно. Още в предсезонната подготовка, след слабите резултати, говорихме, че ще ни е трудно да печелим през сезона, защото има много претенденти за титлата. Уест Хем спечели в Ливърпул, Палас спечели тук - хората трябва да приемат, че това е реалността."

Моуриньо категорично отхвърли възможността в оставащите часове да има нови футболисти в Челси: "Това не означава, че имаме нужда от нови попълнения. Аз не съм такъв тип мениджър. Днес и утре са последните възможности, и аз няма да искам нови. Трябва да се справим с тази ситуация, с отговорностите, и да сме по-добри."

"На 24 април представих своя доклад пред клуба. И сега продължаваме да работим. И ако играчите ми бяха по-добри днес, щяхме да спечелим. Но вместо да се критикуваме, предпочитам да похвалим Палас. Сега ще си починем, и след това се връщаме към работа," завърши Жозе.