Младият бранител на Нюкасъл Джамаал Ласелс заяви, че той и неговите колеги трябва да поемат пълната отговорност за надвисналото изпадане от Висшата лига. След съботния ден и загубата с 1:3 от Саутхемптън положението на „свраките“ стана още по-тежко, а според Ласелс футболистите не показват нужното желание за оцеляване.

Отборът от „Сейнт Джеймсис Парк“ заема предпоследното 19-о място, като е на 6 точки под чертата и оставащи 6 кръга до края. Надеждата за тях все още е жива, но хората на Рафаел Бенитес трябва да демонстрират коренна промяна във формата си.

Ласелс смята, че в състава има достатъчно качество за изпълнение на тежката мисия, но има други неща, които не достигат към момента. „Ние сме футболистите и затова трябва да поемем пълна отговорност“, каза англичанинът.

„Ние трябва да променим себе си, а не да се сменя мениджъра. Трябва да играем с повече сърце. Имаме бляскави играчи, имаме технични играчи, имаме футболисти с огромен талант. Нуждаем се обаче от повече сърце, от повече желание. Трябва да имаме по-силни характери на терена, играчи, на които им пука и които са готови да си помагат един на друг“, добави Ласелс.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS