Собственикът на Нюкасъл Майк Ашли възнамерява да направи пълна ревизия на мениджмънта в клуба, щом сезонът приключи. Решението на американеца няма да се повлияе от това дали отборът ще се спаси от изпадане в Чемпиъншип или не.

Бизнесменът смята, че след поредната ужасяваща за „свраките“ кампания, е дошло време за обяснения. През лятото клубът похарчи около 80 милиона паунда за нови футболисти, което го оставя на второ място по харчове (единствено Манчестър Сити го изпреварва). Въпреки инвестициите Нюкасъл се намира на предпоследното 19-о място, като е на 6 точки под чертата при оставащи 7 кръга до края.

Дори новоназначеният мениджър Рафаел Бенитес не може да се чувства в безопасност, тъй като той дойде с ясната задача да спаси отбора от изпадане. Въпреки това позицията му е далеч по-добра от тази на директорите, които ще трябва да посочат причини за срамните резултати.

Проверката на Ашли ще засегне всички аспекти в работата на клуба, като се почне от юношеската школа и се стигне до първия отбор.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS