Сър Алекс Фъргюсън може да се оттегли щастлив. Живата легенда на Манчестър Юнайтед се сбогува подобаващо с феновете и „Олд Трафорд“. Шотландският специалист получи възможността пръв да вдигне трофея на Висшата лига, спечелена за 13-и път заедно с невероятните футболисти на „червените дяволи“.

Веднага след мача със Суонси, отборът, както и живата легенда на клуба, получиха своите отличия за титлата. 40 комплекта медали бяха раздадени на играчите, дори и на онези, които са изиграли по 5 срещи през сезона.

Патрис Евра и Неманя Видич отдадоха чест на своя мениджър, като му подадоха в знак на признание пръв да вдигне 10-килограмовия трофей. С титлата Фъргюсън ознаменува последните си стъпки на „Олд Трафорд“. Големият мениджър обяви, че се оттегля след края на сезона, а с това получи почит от страна на милионите фенове на клуба и още по-важното на почти всички привърженици на останалите клубове.

Под звуците на „We are the champions” на Queen отборът се поздрави за забележителния сезон, в който оглави класирането и не изпусна лидерската позиция до неговия край.