Често българите се оплакват, че линейките се бавят при повикване на адрес и твърдят, че това не може да се случи другаде по света. Но един случай с контузен футболист показа, че такива неща се случват и в далеч по-развити държави като Великобритания. 

В събота следобед играчът на аматьорския Труро Сити Мишел Ерве получи много тежка травма в рамото по време на мача с Конкорд Рейнджърс. Французинът, който е юноша на Пари Сен Жермен и игра доскоро за гранда от Париж, лежи на терена и не може да помръдне, а лекарите на стадиона се опасяват да го вдигнат, за да не влошат състоянието му. 

Те се обаждат на спешна помощ в 16:30 часа местно време, а линейката пристига в 19:10 часа. Или забавяне от 160 минути(!). И след като тя пристига, играчът е заведен в лечебно заведение, което е само на 3 километра от стадиона. 

Първоначалното обаждане е за травма от степен 3, което по правилата на спешната помощ в Англия означава, че линейката трябва да пристигне в диапазон от цели два часа! Впоследствие медицинските лица на терена казват, че нараняването на Ерве е от степен 2, което съкращава времето за идване на медицински автомобил до 40 минути. 

От медицинското заведение твърдят, че са спазили сроковете за пращане на линейка и играчът е постъпил за лечение навреме. Забавянето се дължало на трафик и впоследствие на трудността при преместването на Ерве от терена, защото имал много тежко счупване на ключицата и рамото. 

На французина са бити две инжекции морфин още на терена заради тежките наранявания и неописуемите болки, които е изпитвал. В крайна сметка той се лекува, но се очаква възстановяването му да е бавно и да не играе повече футбол тази година.